KOLACJE, KUCHNIE ŚWIATA, LUNCHE, MANGO, NA IMPREZĘ, OWOCE, PO MEKSYKAŃSKU, SKŁADNIKI, SPECJALNE OKAZJE, WARZYWA, WIEPRZOWINA

Tacos z mięsem, salsą z mango i awokado

27 października 2017

Tacos z mięsem, salsą z mango i awokado to świetny sposób na rodzinny lunch czy kolację ale również na spotkanie towarzyskie. Pyszne, soczyste mięso w połączeniu z orzeźwiającą salsą a wszystko zawinięte w pszenną tortillę. Całość niezwykle aromatyczna i pyszna. Jeśli macie dość tradycyjnych posiłków i szukacie jakiejś odmiany, spróbujcie tego. Zasmakuje Wam na pewno. Ja się zakochałam… Moja rodzina też 🙂

Składniki na tacos:
– połowa mięsa pieczonego Carnitas z TEGO PRZEPISU
– 12 tortilli z TEGO PRZEPISU (to jest półtorej porcji)

Składniki na salsę:
– 1/2 awocado
– 1/2 mango
– 1/2 papryczki chili
– 1/2 czerwonej cebuli
– 3 łyzki listków kolendry
– sol z połowy limonki
– szczypta soli do smaku

Awodado pokroić w kostkę i skropić sokiem z limonki. Mango pokroić w kostkę, cebulę w pióra, papryczkę chili w cienkie plasterki. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać sól i wymieszać. Na koniec dodać listki kolendry.

Tortille podgrzać na patelni, gdy są miękkie składać je na pół, nadziewać podgrzanym mięsem oraz salsą z mango i awokado.

UWAGA!!! Jeśli to danie szykujesz na spotkanie ze znajomymi, wszystkie składniki możesz postawić na stół oddzielnie: tortille, mięso, salsę… Możecie siedząc przy stole, plotkując i popojając drinki sami składać je w takich proporcjach jakie są dla Was ulubione…

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj