COŚ NA ZĄB, FIT, GLUTEN FREE, MANGO, NA ZDROWIE, OGÓRKI, OWOCE, PAPRYKA, SAŁATKI, SKŁADNIKI, VEGAN, WARZYWA, WEGE

Salsa mango

14 grudnia 2016

Jeśli chcielibyście urozmaicić zwykły kotlet na obiad to polecam przygotować salsę mango…To też świetny dodatek do mięs takich jak: pieczony lub grillowany kurczak, indyk, owoce morza… Możecie przygotować ją „przy okazji”… Jest szybka, prosta i przepyszna. Sałatka jest lekko anyżkowata i słodka od mango, kwaśna od limonki i orzeźwiająca od kolendry… Połączenie tych wszystkich smaków i kolorów na pewno Was zaskoczy!!!


Składniki:
– 1 duże mango
– 1 średnia, czerwona cebula
– 1 czerwona papryka
– 1 limonka
– 1/2 papryczki chili
– 2 łyżki posiekanej kolendry
– ok. 15 cm długości ogórka
– szczypta soli do smaku

Mango obrać i odkroić miąższ od pestki. Pokroić je w małą kostkę i włożyć do salaterki. Paprykę i cebulę drobno posiekać. Chili przekroić na pół wzdłuż, wypestkować i drobniutko posiekać. Ogórka pokroić wzdłuż, wyciąć nasiona a resztę posiekać. Wszystkie te składniki ze sobą połączyć. Posolić, skropić sokiem z limonki i dodać kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Salsa mango (2)

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj