DESERY, JABŁKA, KUCHNIE ŚWIATA, NA ZDROWIE, OWOCE, PO POLSKU, PODWIECZOREK, ŚNIADANIE, WEGE

Naleśniki z jabłkami i bitą śmietaną

28 lutego 2017

Jeśli w spiżarce zalega Ci słoik prażonych jabłek albo zostały Ci po robieniu szarlotki, to dobra okazja aby zrobić naleśniki z jabłkami i bitą śmietaną… To naprawdę świetny pomysł na podwieczorek, śniadanie albo dodatek do mało treściwej zupy… Dzieciaki na pewno się ucieszą…

Składniki:
– 8-10 NALEŚNIKÓW
PRAŻONE JABŁKA
– 200 g śmietanki kremówki
– 1 łyżeczka cukru pudru
– cynamon do posypania

NALEŚNIKI usmażyć z połowy podanej porcji. Z podanej porcji PRAŻONYCH JABŁEK przygotować połowę porcji. Zimną śmietankę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Na każdy naleśnik nakładać porcję jabłek. Składać w trójkąty. Podawać z bitą śmietaną i cynamonem.

 

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj