COŚ NA ZĄB, FIT, GLUTEN FREE, KOKTAJLE, NA ZDROWIE, PODWIECZOREK, POMIDORY, SKŁADNIKI, ŚNIADANIE, VEGAN, WEGE

Koktajl warzywny z pomidorów i soku z kiszonej kapusty

9 listopada 2016

Koktajl warzywny z pomidorów i soku z kiszonej kapusty to świetny, bardzo prosty a do tego tani sposób na wzmocnienie swojej odporności. Ogromne ilości witaminy C z kiszonej kapusty a do tego dawka potasu z soku pomidorowego pomogą skutecznie walczyć z wirusami… Zamiast łykać tabletki albo jakieś inne specyfiki apteczne zrób sobie taki koktajl… PIJ NA ZDROWIE 🙂

Składniki (porcja na dwie osoby):
– 1 szklanka soku z kiszonej kapusty
– 1 i 1/2 szklanki passaty pomidorowej
– pęczek koperku + kilka gałązek do dekoracji
– 1/3 łyżeczki cukru pudru
– 1/3 łyżeczki ostrej papryki
– sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

Sok z kapusty i passatę ze sobą połączyć i dokładnie wymieszać. Dodać mieloną, ostrą paprykę i cukier puder. Dodać posiekany koperek. Całość doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przelać do szklanek, udekorować gałązkami koperku. Podawać schłodzony.

UWAGA!!! Do tego przepisu używam cukeru pudru bo zwykły kryształ trudno rozpuszcza się w zimnym płynie. Sok z kiszonej kapusty możecie kupić gotowy w butelce albo wycisnąć z kapusty.

Jeśli chcecie całkowicie zrezygnować z cukru w tym przepisie proponuję zamiast niego użyć stewii albo ksylitolu.

Koktajl warzywny z pomidorów i soku z kiszonej kapusty

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj