COŚ NA ZĄB, CUKINIA, PODWIECZOREK, ŚNIADANIE, WARZYWA

Ciabatta z mozzarellą i grillowaną cukinią

17 sierpnia 2016

Macie czasami tak, że chodzi Wam coś dobrego po głowie ale zupełnie nie macie pojęcie co to może być? Może macie ochotę na wege kanapkę? Z mozzarellą, grillowaną cukinią i oliwkami? Coś pysznego!!! Jest taka „banalna” a jednocześnie taka zaskakująca… To tylko kilka prostych składników, które z pewnością znajdziecie w swojej lodówce!!!

Składniki:

– kawałek ciabatty
– 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
– 1 – 2 plasteki mozzarelli
– 2 grube plasterki cukinii
– sól
– świeżo mielony czarny pieprz
– kilka czarnych oliwek
– listki bazylii

Cukinię posmarować z obu stron 2 łyżkami oliwy z oliwek. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i
grillować przez około 1 minutę z każdej strony (do czasu aż na cukinii pojawią się ciemne paseczki od
rusztu). W międzyczasie ciabattę przekroić na pół, środek skropić 2 łyżkami oliwy i lekko
zrumienić na patelni (około 1 minuty). Na ugrillowanej bułeczce ułożyć cukinię, mozzarellę wszystko
posypać solą i pieprzem. Na wierzch ułożyć oliwki i listki bazylii.

20160816-DSC_0138

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj