COŚ NA ZĄB, NA IMPREZĘ, PODWIECZOREK, ŚNIADANIE, WARZYWA

Bruschetta z pieczoną dynią, gorgonzolą i rukolą

28 lutego 2016

Niedzielny poranek, a więc czas na śniadanie!!! Dziś przygotowałam dla Was kolorową bruschettę. Słodycz pieczonej dyni, lekko gorzkawy smak gorgonzoli, orzechowy rukoli a całość skropiona pomarańczowym dressingiem, wprowadzi Was w dobry nastrój… Spróbujcie koniecznie tych smaków!!! Ja już zajadam 🙂

Składniki:
– 1 bułka pszenna
– kilka kostek sera gorgonzola
– kilka listków rukoli
– kilka kostek upieczonej dyni
– 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
Sos:
– sól morska i świeżo mielony pieprz
– 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
– 2 łyżki soku pomarańczowego
– 1 łyżka octu winnego
– 1 łyżeczka miodu

Wszystkie składniki na sos dobrze ze sobą wymieszać.

Bułkę przekroić na pół, każdą posmarować jedną łyżką oliwą i zgrilować na patelni do momentu aż pojawią się brązowe pręgi. Pieczoną dynię ułożyć na kromkach razem z kostkami sera. Posypać rukolą i polać sosem.

3

1

print

Może również lubisz?

Brak Komentarzy

Skomentuj